5 October 2013

First international driving competition in Chile

Van 17 tot en met 20 oktober wordt de allereerste internationale menwedstrijd georganiseerd in Pirque, Chili. Haras de Pirque ligt op zo’n 50 kilometer van Santiago, Chili. De locatie van deze internationale CAI-B wedstrijd voor enkel-en tweespan paarden en pony’s is een prachtige wijngaard.
De mensport begon zes jaar geleden in Chili. De Duitse menner Hermann Maul introduceerde de mensport bij de Chilenen. Nadat hij overleed, hielp de Zwitserse O-parcoursbouwer Christian Iseli door het ontwerpen van hindernissen, het geven van trainingen en het introduceren van Chileense menners op Europese wedstrijden. Iseli leverde tevens een fundamentele bijdrage aan de totstandkoming van de eerste internationale menwedstrijd in Pirque.

De FEI officials op het CAI-B zijn parcoursbouwer Richard Nicoll (USA), technisch afgevaardigde Philip Bateman (GBR) en Andrew Counsell (GBR) als FEI jurylid. Counsell wordt geassisteerd door Carlos Armendares (ARG) en de Chileense juryleden Margarita Phillips, Rosario Santander en Delia Schlack.

Voorafgaand aan de internationale menwedstrijd zijn Andrew Counsell, Philip Bateman en Richard Nicoll cursusleiders op de eerste officiële FEI cursus in Chili voor juryleden, technisch afgevaardigden en parcoursbouwers. Een groot aantal mensen heeft zich hier voor ingeschreven.

Met de FEI cursus en de CAI-B wedstrijd hoopt de Chileense nationale hippische federatie een grote stap voorwaarts te maken met de mensport in Zuid Amerika en hoopt zo nog meer kansen te creëren om hun deelnemers te introduceren op internationale menwedstrijden in Europa.

Meer informatie over de wedstrijdlocatie: www.harasdepirque.cl
Meer informatie over de mensport in Chili: www.enganche.cl