14 July 2013

Nebanice: the overall winners

Op de laatste dag van het CAI-A in het Tsjechische Nebanice had parcoursbouwer Marek Zalewski (Pol) een vaardigheidsparcours neergezet dat vooral voor het talrijk opgekomen publiek spectaculair om aan te zien was. Naast een aantal technische eenheden verspreid over de ring en twee zigzaggen op de lengte-as was het heen en weer razen geblazen om de krappe tijd te kunnen halen.


In de ochtenduren was bij de kleine pony tweespan- en vierspanrubrieken al gebleken dat er voluit moest worden gereden om binnen de toegestane tijd te blijven, er kwam praktisch niemand op tijd over de finish. Dat de winnaar van de vaardigheid bij de tweespan pony’s Martin Metzner (GER) 20,18 strafpunten opliep, spreekt boekdelen.

De eindoverwinning ging hier naar Carine Poentis uit Frankrijk, die haar grote voorsprong uit de marathon niet meer prijs gaf. Zij werd gevolgd door de Duitsers Metzner, Wolfgang Scholz en Birgit Spalt.

Bij de vierspan pony’s ging de eindoverwinning naar Thomas Bär (GER), voor zijn landgenoten Martin Ritter en Susanne Habel-Veit.

De rubriek enkelspan paarden was stevig in handen van Bartolomiej Kwiatek, die alle drie onderdelen won. Tweede werd hier zeer verdienstelijk Franz Schiltz uit Luxemburg, voor regerend wereldkampioen Christoph Dieker, die tijdens de prijsuitreiking nog materiaalpech kreeg.
Bij de tweespannen ging de overwinning ook naar Polen. Adrian Kostrzewa nam met slechts één afgeworpen balletje voldoende afstand van de concurrentie. De beide thuisrijders Jiri en Radek Nesvacil volgden hem op plaats twee en drie. Raymond Letteboer werd uiteindelijk achtste.

Michael Brauchle uit Duitsland eiste bij de vierspan paarden de overwinning voor zich op door foutloos te blijven in de kegels, terwijl zijn grootste concurrenten Jozsef Dobrovitz sr. (Hun) en zijn landsman Georg von Stein de lei niet helemaal schoon wisten te houden.
Zij werden hier resp. tweede en derde.

Hans Heus werd hier negende.
De organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement met sterke deelnemersvelden bij de paardenrubrieken. Opvallend was ook de grote publieke belangstelling.

Kik hier voor de uitslagen