4 May 2014

Nemcice: Victories for Nesvacil sr., Warneck and Heikinheimo

In het Tjechische Nemcice u Kolina vond afgelopen weekend een internationale menwedstrijd voor enkel,- twee-en vierspan paarden plaats. WK-parcoursbouwer Christian Iseli zorgde voor mooie hindernissen en een goed vaardigheidsparcours.


De vierspanrubriek ontaardde in een nek-aan-nek race tussen vader en zoon Jiri Nesvacil, die onder toeziend oog van trainer Theo Timmerman prima prestaties neerzetten. De dressuur werd gewonnen door denior, terwijl junior in de marathon aan kop ging. In de afsluitende vaardigheidsproef tikte Nesvacil sr. Er slechts één balletje af, junior liet er drie rollen en werd tweede. De Slovaak Miroslav Matuska, vorig jaar nog aan de start met een tweespan op het WK op het terrein van zijn werkgever in Topolcianky, werd derde.

Bij de tweespannen ondervond de Duitse topmenner Sebastian Warneck de meeste concurrentie van zichzelf. De 31-jarige rechter van beroep nam met twee spannen deel en eindigde als eerste en tweede. De Tjech Jirgala Ladislav eindigde op de derde plaats.


De Luxemburgse enkelspanrijder Franz Schiltz ging aan de leiding na de dressuur en de marathon, maar moest zijn eerste plaats afstaan aan de Fin
Jouni Heikinheimo nadat hij er twee balletjes aftikte in de vaardigheid. De Oostenrijkse Marisa Rössler werd derde.


Klik hier voor de uitslagen en de tekeningen van de marathonhindernissen en de vaardigheid

Klik hier voor de foto's