22 July 2016

Preparations Youth Driving Championships Schildau well underway

Vorige week bracht FEI Technical Delegate Philip Bateman een bezoek aan Schildau voor een bespreking met de organisatie van het EK Jeugdmennen en twee afgevaardigden van de Duitse hippische sportfederatie.


Schildau is al jaren een gevestigde naam op de nationale menkalender en de schitterende faciliteiten in Schildau vormen de basis voor het Europees Kampioenschap voor Young Drivers, Juniors en Children van 22 tot en met 25 september.

Er zijn vaste kantoren, vergaderzalen met catering faciliteiten, een eetzaal, douches en toiletten en een bar. Dit staat er allemaal, alleen de boxen hoeven nog maar geplaatst worden en alles is gereed voor dit EK.

Er zijn acht vaste hindernissen, waarvan er zes gebruikt worden voor het kampioenschap. Er ligt een perfecte dressuurring en de organisatie heeft  begin dit jaar een gloednieuwe tweede baan aan laten leggen. Alle hindernissen, trainingspistes en hoofdpiste liggen op loopafstand van het deelnemersterrein en de stallen.

Voor de toeschouwers is het er ideaal met goed uitzicht op de hindernissen en de hoofdring vanaf een omliggende hoge grasheuvel.
 

Klik hier voor meer informatie