3 June 2015

Saumur: Pech voor Harrie Verstappen

Vanmorgen vond de veterinaire keuring plaats van de landenwedstrijd voor tweespannen in het Franse Saumur. De 15-jarige ruin Tsambikos van Harrie Verstappen werd helaas door de veterinairen en de juryleden afgekeurd. Bondscoach Harry de Ruyter maakte na afloop van de keuring bekend dat Carlo Vermeulen, Riny Rutjens en Antonie ter Harmsel de Nederlandse driekleur gaan vertegenwoordigen. De overige Nederlandse tweespanrijders nemen op individuele titel deel.

The competition has already started with the dressage of the pony singles and pony pairs in the main arena in Saumur. The horse singles and horse teams will drive their dressage test tomorrow, the horse pairs and pony teams will enter the arena on Friday.

Click here for the starting orders and results.

De pony's en paarden van de Nederlandse twee-en vierspanponyrijders en enkelspan paardrijders kwamen vanmorgen zonder problemen door de veterinaire keuring.

Vanmiddag start de wedstrijd in Saumur met de dressuur van de enkel-en tweespan pony's. Wolter van der Veen komt om 17.00 uur in de piste, Dirk Neerincx start om 17.30 uur. Rodinde Rutjens is om 18.30 uur aan de beurt.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.