28 February 2016

Weber Wins 13th title

Afgelopen weekend won de Amerikaanse vierspanrijder Chester Weber voor de dertiende keer de nationale vierspantitel. Het Amerikaans kampioenschap maakte deel uit van de bekende nationale en internationale men-en springwedstrijd Live Oak International, op de thuisbasis van Weber. Weber wist zijn drie concurrenten over alle drie de onderdelen de baas te blijven.
Weber maakte gebruik van de onlangs van József Dobrovitz aangekochte ruin Amadeus. De zilveren medaillewinnaar van de Wereldruiterspelen 2014 won de dressuur met 45,25 strafpunten, zette in zes van de zeven marathonhindernissen van Gábor Fintha de snelste tijd neer en tikte één balletje van de kegels in de vaardigheid. In de vaardigheid kregen de menners te maken met een extra uitdaging aangezien dit terrein ook werd gebruikt als hoofdterrein voor het springconcours en de kegels tussen de springhindernissen waren opgebouwd.

Lisa Stroud stapte drie jaar geleden over van de pony's naar de paarden en mocht in Live Oak de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Nieuwkomer Craig Grange maakte zijn internationale debuut in Live Oak en liet in twee marathonhindernissen de tweede snelste tijd noteren. Grange mocht zijn eerste bronzen medaille mee naar huis nemen.

Misdee Wrigley Miller begon het kampioenschap uitstekend met een goede dressuurproef (49.49) maar besloot tijdens het A-traject in de marathon op te geven door een lichte blessure aan haar vinger die ze eerder dit seizoen had opgelopen.

Voor de enkel-en de vierspan paarden was Live Oak een selectiewedstrijd voor de Wereldkampioenschappen dit jaar. Suzy Stafford nam in de dressuur de leiding bij de enkelspannen en gaf deze niet meer af.

Klik hier voor de uitslagen