8 december 2013

Enorme tegenslag voor Glenn Geerts

De Belgische vierspanrijder Glenn Geerts heeft een enorme tegenslag te verwerken. Zijn vaste allroundpaard rechterachterpaardvZenno (v. Manno) zakte op zaterdag na het passeren van de finishlijn tijdens de minimarathon bij manege De Kroo onverwachts door zijn voorbeen en moest worden ingeslapen.

“Ik passeerde na de tweede omloop de finish en keek juist op de klok toen ik merkte dat Zenno door zijn linkervoorbeen zakte. Er was geen enkele aanleiding, hij is een enorm sterk en fit paard dat vier keer per week wordt getraind,” vertelt een aangeslagen Glenn, die de wedstrijd in Nieuw en St. Joosland gebruikte als laatste training voor zijn wild card deelname aan de Wereldbeker vierspannen in Mechelen eind deze maand. Nadat de dierenarts ter plaatse constateerde dat het been was verbrijzeld, is de beslissing genomen om de 9-jarige ruin in te laten slapen.
“Ik ben echt een vriend kwijt. Ik ga in Mechelen mijn reservepaard inzetten en ik zal mijn uiterste best doen om daar goed te presteren om Zenno te eren.”