22 februari 2021

Equestrum realiseert innovatieve hippische campus in Schipluiden

Het Internationale Hippisch Kennis- en Innovatiecentrum Equestrum heeft voor de komende twee jaar de doelstelling om een hippische campus te realiseren, in samenwerking met Lentiz onderwijsgroep en zorggroep ASVZ. Het wordt een broedkamer voor innovaties, crossovers, passende opleidingen en onderzoek. Deze circulaire campus biedt een platform voor onderwijs, zorg en het bedrijfsleven.

De campus kent vijf pijlers waarlangs de paardensport verder wordt ontwikkeld: Educatie, Research, Business, Health & Care en Sport. Deze pijlers hebben allen een eigen hoofdpartner en geven vorm aan de Equestrum campus.

Paardensport Chardon stond aan de wieg van de Lentiz opleiding Paardensport. Bram Chardon ziet de campus een belangrijke bijdrage leveren aan het opleiden van vakmensen, specialisten die zowel binnen de hippische sector, in de breedte, maar ook met name in de topsport hard nodig zijn.
Bram Chardon licht toe: “Met de komst van de campus op loopafstand geeft het mij en ons bedrijf veel motivatie en positieve energie om met elkaar de paardensport/sector te blijven ontwikkelen en ervoor te zorgen dat deze regio voldoende draagkracht blijft houden voor alle ondernemers die verbonden zijn met deze sector.Voor mij persoonlijk vind ik het stukje innovatie het meest interessant. Hier gaan specialisten zich bezighouden met innovatie op verschillende vlakken binnen de hippische sector. Dergelijke specialisten hebben wij als topsporters nodig om te kunnen blijven verbeteren.”

Klik hier voor meer informatie over de hippische campus

Klik hier voor een filmpje

 


'Birdeye', overzicht van de te realiseren hippische campus