2 april 2016

Ermelo: Marijke Hammink wint marathon

Marijke Hammink heeft in de marathon bij de ponyvierspannen Jannes Kinds afgetroefd. In vijf van de zes hindernissen was ze het snelst met meesterlijk stuurwerk. De Duitser Michael Bügener zat haar op de hielen en werd tweede. 

Dressuurwinnaar Jannes Kinds eindigde in de marathon als derde. Hammink heeft de leiding in de rubriek genomen, maar het verschil met Bügener is slechts 0,27 strafpunt. Hammink zal morgen als laatste van de rubriek starten in de vaardigheidsproef, dus het wordt ongetwijfeld een spannende ontknoping. Jannes Kinds staat nu in derde positie en internationaal debutant René Limpens is dankzij een sterk gereden marathon naar plaats vier opgerukt. Foto: Krisztina Horváth

De Duitse tweespanrijder Sandro Koalick was een klasse apart in zijn rubriek. Met een razendsnelle marathon blijft hij in de leidende positie. Ton Vreugdenhil werd knap tweede in de marathon. Raymond Letteboer handhaafde zijn tweede positie in het klassement met een vierde plek in de marathon. Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth

De vierspan paarden vormden vandaag de laatste rubriek. Gezien de omstandigheden was het zaak om niet te risicovol te rijden. Toch gebeurde er nogal wat in deze rubriek. Een voorpaard van Dries Degriek sprong in hindernis 3 over een zijbalk. Nadat hij eerst alleen met de voorbenen over het hout stond nam hij enkele ogenblikken later ook de achterbenen mee, waardoor het vierspan op miraculeuze wijze probleemloos de weg in de hindernis kon vervolgen.
De waterhindernis betekende voor de Australiër Mark Peel het einde van de wedstrijd. Toen hij na een licht heuveltje linksom het water in wilde sturen duikelde het linker voorpaard over een dwarsbalk en nam het rechterpaard in een soort koprol mee. Met wat hulp kwamen de paarden snel uit hun benarde positie en konden zij zonder verwondingen naar stal worden gebracht.
Bij Bram Chardon liep het wel vlekkeloos. Hij stuurde zijn span razendsnel rond en won de marathon. Daarmee revancheerde hij zich voor zijn wat mindere dressuurproef en staat nu tweede in het klassement. Hij reed een fraaie vloeiende marathon en maakte gebruik van een nieuw voorpaard, dat luistert naar de naam Emir. In hindernis zes kwam De Ronde even vast te zitten en dat kostte behoorlijk wat tijd.

Morgen is op het hoofdterrein de afsluitende vaardigheidsrubriek. Daar zijn twee pistes neergelegd, waarin wordt gereden en het belooft in alle rubrieken een spannend slotstuk. 

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.