5 april 2015

Ermelo: Marissa Schuiling na marathon nog aan de leiding

In de vijf hindernissen tellende marathon in Ermelo op het Nationaal Hippisch centrum bleek de combinatie Marissa Schuiling en Kyra nog topfit. De Nederlands kampioene staat na dit onderdeel nog fier bovenaan. Claudio Fumagalli ging om in hindernis 2, waardoor hij uiteraard zijn koppositie verloor bij de tweespan paarden.

Daardoor en dankzij een sterke marathon staat Antonie ter Harmsel in deze rubriek nu op de eerste plaats, gevolgd door Benny Gosschalk, die de marathon op zijn naam schreef. De menner uit Epe vindt na twee jaar afwezigheid weer knap een plek in de top.

Bij de enkelspan pony’s is Marissa Schuiling content met haar positie: “Ik ben heel tevreden over hoe het loopt. Dat is toch afwachten na de winter en dat geeft vertrouwen voor dit WK jaar.”
Ook Tamara Pijl, die met haar 7-jarige New Forest Dex op een derde plaats staat vertelt stralend: “Mijn wedstrijd kan niet meer stuk. Hij doet het zó goed! Ik heb bewust mijn oudere pony en Dex op dezelfde wedstrijd ingezet, zodat we goed kunnen vergelijken. Dex pakt het geweldig op.”
 

Wilbrord van de Broek gaat nog steeds aan de leiding bij de groep enkelspan paard, gevolgd door Saskia Siebers en Eline Houterman, die hun successen van vorig jaar stevig voortzetten. Op vierde en vijfde stek de in klasse 4 debuterende Milou Huisman en Anniek Schuiling. Ulrike Firk uit Duitsland was de snelste marathonrijder bij de enkelspan paarden.
Pech voor de sterk rijdende Rodinde Rutjens; na de vijfde hindernis stuitte ze op weg naar de finish tegen een paal, waardoor ze om ging. De Brit Roger Campbell gaat in deze tweespan pony groep nog aan de leiding na twee gewonnen onderdelen. Ewoud Boom zette de pony Dino II voor het eerst in in de marathon en behield zijn tweede plaats.
Bij de vierspan paarden heeft Edouard Simonet de leiding overgenomen. En bij de vierspan pony’s gaat Tinne Bax nog aan de leiding, met Jannes Kinds op haar hielen.
Morgen wordt de beslissende vaardigheid gereden.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor foto’s