2 oktober 2013

Euregio Indoormarathon Denekamp met jeugdrubrieken

Tijdens de 18de editie van Euregio Indoor Denekamp wordt op zaterdag 9 en zondag 10 november een groot internationaal mensportevenement georganiseerd. Op zaterdagmiddag staan de Open Oost-Nederlandse Kampioenschappen indoor jeugd mennen (enkelspan pony’s) op het programma.


Deze nieuwe rubriek is  opgenomen om het jeugdmennen te stimuleren. Er wordt gereden in drie rubrieken:
– Bixie voor de leeftijd tot 12 jaar
– Jeugd 1 voor de leeftijd van 13 t/m 15 jaar
– Jeugd 2 voor de leeftijd van 16 t/m 18 jaar

Na twee manches komen de beste drie van iedere rubriek ’s avonds terug, om onder grote publieke belangstelling te strijden in het jeugdkampioenschap. Deze rubrieken zijn mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.
Zaterdagavond  komen de vierspan paarden, vierspan pony’s en de tweespanrijders die op uitnodiging deelnemen, in de ring. Ook dit jaar komen er deelnemers aan de start die aan nationale- en wereldkampioenschappen hebben deelgenomen. De plaatselijke favorieten Mark Weusthof,  Alfons en Tom Engbers en Raymond Letteboer zullen het onderste uit de kan halen om de Duitse concurrenten voor te blijven.
Zondag 10 november staan de wedstrijden voor  enkel-en tweespan pony’s en paarden op het programma. Dit is een gecombineerde wedstrijd waar punten te verdienen zijn voor de Twente Cup en de Euregio Cup, waarvan de finale op 15 februari 2014 in Haselünne (D) wordt gehouden.

Klik hier voor meer informatie