2 december 2019

Beschermheer Duitser mensport Dr. Reinhardt Töpel overleden (1949 – 2019)

Geheel onverwacht is eind november de beschermheer van de Duitse mensport Dr. Reinhardt Töpel op 70-jarige leeftijd overleden. Dr. Töpel is ook bekend als vader van de succesvolle Duitse tweespanrijder Sebastian Warneck. Töpel startte in 1990 zijn bloeiende vervoersbedrijf ReiCo in Nunsdorf wat hem de kans gaf een grote promotor van de mensport te worden.

Een groot aantal jaren was hij de drijvende kracht achter de wedstrijd in Nunsdorf, wat meerdere Duitse kampioenschappen en observatiewedstrijden voor diverse disciplines organiseerde. Tegelijkertijd sponsorde hij gedurende een aantal jaren bekende menwedstrijden in Duitsland. Dr. Töpel stond aan de wieg van het kampioenschap voor zware warmbloedpaarden in Moritzburg.

Dr. Reinhardt Töpel was zelf ook succesvol menner en werd diverse keren ‘Landesmeister’ bij de tweespannen. Het paardenvirus droeg hij over op zijn zoon Sebastian Warneck die hij ondersteunde om zowel nationaal als internationaal grote successen te behalen met zijn tweespan.

Wij wensen zijn nabestaanden veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.


Dr. Reinhardt Töpel. Foto: Beate Baake

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.