18 maart 2018

Fanatieke menners bij aangepast Voorjaarsmenspektakel Ouddorp

Vanwege de weersomstandigheden werd het Voorjaarsmenspektakel bij PSC De Dijkgraaf in het Zuid-Hollandse Ouddorp zaterdag getransformeerd tot een indoor minimarathon.

Meer dan dertig combinaties kwamen aan de start in een wedstrijd over twee manches, georganiseerd door PSV de Sasruiters, PSC De Dijkgraaf en Stichting Vierspan Zuid-Holland. Het buitenparcours in Ouddorp, de thuisbasis van vierspanmenner Edwin van der Graaf, lag er prima bij maar onder meer vanwege de sneeuwval en de snijdende wind werd toch uitgeweken naar de binnenpistes.

Er werd gestreden in zeven klassen, waaronder een speciale rubriek voor leerlingen van De Dijkgraaf.

Bij de enkelspanrijders ging de zege naar Theo van der Wal. Daarachter was er een heuse  titanenstrijd gaande, waarbij de jarige Anne van den Burg op de tweede plek boven haar partner Piet van den Burg eindigde.

Monica Dur won de wedstrijd bij de klasse “Leerlingen van De Dijkgraaf” met de Friese merrie Jitske.

Tijnie van Gerdingen won de rubriek enkelspan pony’s, en Angela van der Zon won met haar welshpony’s de tweespanrubriek. Haar pony’s kwamen later nogmaals aan de start in het vierspan van Piet Doorn, een rubriek die gewonnen werd door Sem Philips met zijn vier ervaren shetlanders. De jeugdrubriek enkelspan pony’s kwam op naam van Thomas Philips.

Uiteraard kwam thuisrijder Edwin van der Graaf zelf ook aan de start. Hij versloeg Bas Metske bij de langspannen met zijn vierspan paarden.

De eerstvolgende menwedstrijd bij PSC De Dijkgraaf is een KNHS dressuur / vaardigheidwedstrijd op 14 april. Op 19 mei is er weer een outdoor minimarathon.

Klik hier voor alle uitslagen