24 februari 2020

Acht nationaliteiten vertegenwoordigd bij FEI cursus in Stow on the Wold

De jaarlijkse FEI cursus in het Britse Stow on the Wold telde afgelopen weekend deelnemers uit 8 landen, waaronder Estland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Nederland en de Verenigde Staten. In tegenstelling tot voorgaande jaren was het weer milder, hoewel de buitenpiste, op zijn zachtst gezegd enigszins vochtig en helaas onbruikbaar was!

In totaal 51 juryleden, FEI Stewards, Technical Delegates en Britse parcoursbouwers woonden de diverse cursussen bij. Voor Nederland waren Marion Koornneef, Frank Huijer en Henk van Amerongen aanwezig.

Andrew Counsell (GBR), Leen Devaere (BEL) en Philip Bateman (GBR) waren de FEI cursusleiders en Johan Jacobs nam de Britse nationale parcoursbouwers onder zijn hoede. De FEI cursus voor parcoursbouwers kon helaas op het laatste moment niet doorgaan vanwege ziekte van de cursusleider.De stewards begonnen hun cursus op donderdagmorgen vroeg. Leen Devaere was voor het eerst aanwezig in Stow en spijkerde de zes stewards bij.

Het nieuwe FEI-onderwijs format ging van start met een online examen van 50 vragen, samengesteld door de FEI. Alle FEI-officials moeten deze test doen, samen met een Engelse test, die door velen nogal lastig werd gevonden.

Zaterdag begon met een kort welkom en update van de British Carriagedriving Rules, waarna iedereen zich naar zijn eigen groep begaf. Andrew Counsell nam met de juryleden eerst de theorie door en ging daarna naar de indoor manege voor het praktische werk.

Dick Lane stelde zijn vierspan voor en Lucy McGill reed een enkelspan om de juryleden door de diverse gangen te begeleiden, inclusief de nieuwe British Carriagedriving Novice Test, die voor het eerst te zien was.

Johan Jacobs had 12 parcoursbouwers onder zijn hoede voor zijn zeer interessante cursus en legde zondag de nadruk op de vaardigheid.

Philip Bateman nam de 11 Technical Delegates mee in zijn intensieve training aan de hand van power point presentaties en schriftelijke examens om het gewenste niveau te behalen.

Op zondag werd er vroeg gestart waarbij de parcoursbouwers een vaardigheidsparcours met opzettelijke fouten opstelden. De TD’s corrigeerden het parcours en gaf het vervolgens over aan de juryleden. Dick Lane en Lucy McGill reden het parcours en maakten daarbij eveneens een aantal opzettelijke fouten. Daarna was het tijd voor de afsluitende examens en lunch zodat iedereen direct na de lunch weer huiswaarts kon gaan. Uiteraard nadat de gebruikelijke groepsfoto was gemaakt!

Unicorn gastvrouw Sydney Smith was vereerd de cursisten opnieuw te mogen ontvangen en Fran More en haar team stonden garant voor een lekker driegangen diner op zaterdagavond. Het sociale en netwerk aspect van de cursus stond voorop tijdens dit weekend, waar nieuwe vriendschappen ontstonden en bestaande relaties werden aangehaald.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.