1 april 2020

EK Boedapest 2021 in gevaar?

Het verplaatsen van de datum van de Olympische Spelen in Tokyo van 2020 naar 2021 heeft ook invloed op de Europese kampioenschappen voor springen, dressuur, para-dressuur, vierspannen en voltige in Boedapest, Hongarije, van 23 augustus tot en met 5 september 2021.

De Olympische Spelen in Tokyo beginnen op 23 juli en eindigen op 8 augustus, terwijl de Paralympische Spelen van 24 augustus tot en met 5 september gehouden worden.
De FEI heeft contact opgenomen met de Hongaarse Hippische Sportfederatie en de organisatie van het EK over de datum wijziging van het EK, dat de laatste week van augustus en de eerste week van september op de agenda staat.
“Helaas is er niet veel tijd om te overleggen en de situatie wordt verergerd door het feit dat het EK onderdeel uitmaakt van een natuur tentoonstelling. Deze twee evenementen vragen om nauwe samenwerking aangezien het EK en de tentoonstelling veelal gebruik maken van dezelfde faciliteiten,” aldus de Hongaarse Hippische Sportfederatie in haar persbericht.

De organisatie van de Europese kampioenschappen voor de vijf disciplines komt hiermee serieus in gevaar. De organisatie onderzoekt de mogelijkheden om de niet-Olympische disciplines, waaronder de vierspannen, op een andere locatie onder te brengen.Foto: Krisztina Horváth

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.