3 februari 2020

FEI Officials bijgeschoold in Oostenrijk

Het Oostenrijkse Hainburg an der Donau was afgelopen weekend de locatie van de eerste cursus voor FEI officials van dit jaar. Zesentwintig deelnemers uit Oostenrijk, Duitsland, Italië, Letland, Slovakije, Spanje en Zwitserland werden opgeleid en bijgeschoold.


Foto: Regina Fabian

Naast de deelnemers was er ook een aantal ‘observers’ aanwezig uit Oostenrijk en Hongarije. Het Spaanse jurylid Joaquin Medina Garcia nam de acht juryleden mee in zowel de theorie als de praktijk van het jureren. Martin Röske uit Duitsland verzorgde de bijscholing van de negen stewards en Johan Jacobs deelde zijn kennis en kunde als cursusleider van negen parcoursbouwers.

Het pittoreske Hotel Altes Kloster in Hainburg aan de Danube rivier, een voormalig klooster uit de 17e eeuw, vormde de unieke locatie voor het theoriegedeelte.
Het praktijkgedeelte voor zowel de juryleden als de parcoursbouwers en de stewards vond plaats op de prachtige locatie van het nabijgelegen Schloss Hof, waar beroepsmenner Lukas Svoboda een enkel-en tweespan voorstelde.

De volgende FEI-cursussen worden gehouden in het Britse Stow-on-the Wold op 22 en 23 februari en in het Poolse Poznan van 17 tot en met 22 maart.

Klik hier voor het fotoalbum.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.