12 maart 2021

FEI ponymeting in Ermelo

Begin 2020 meldden we dat de FEI nieuwe regels heeft ingevoerd omtrent het meten van pony's. Gevolg daarvan is dat er geen enkele pony internationaal mag starten voordat deze op de juiste manier gemeten is.

Aanmelden

Maandag 19 april vindt er een officiële FEI ponymeting plaats in Ermelo voor pony’s die nog niet volgens de nieuwe regelgeving gemeten zijn. Ook pony’s die op dit moment nog niet internationaal deel hebben genomen kunnen aangemeld worden voor de meting.

Aanmelden? Stuur dan een mail naar [email protected] Vermeld de naam van de menner, naam van de pony(s), naam van de eigenaar/verantwoordelijke, en eventueel het FEI nummer.

KNHS-wedstrijden

De KNHS neemt de maat van pony’s die via het FEI protocol gemeten zijn over. Pony’s die nog niet internationaal zijn gestart mogen volgens het FEI protocol gemeten worden. Een meting volgens het KNHS reglement volstaat echter ook.

Het meten dient tot en met 8-jarige leeftijd plaats te vinden tussen 1 januari en 1 april. Wanneer een pony in die periode niet gemeten kan worden, moet de pony vóór de eerste start gemeten worden.

Bron: KNHSFoto: Krisztina Horváth