12 november 2014

Felle strijd op minimarathon Roden

Op zondag 9 november werd er in Roden fel gestreden tijdens de minimarathon, die door District Noord was aangewezen als tweede van de drie selectiewedstrijden voor de Strijd der Districten op 1 februari in Ermelo.

De moeilijkheidsgraad zat niet alleen in de snelheid en wendbaarheid, er moest goed opgelet worden dat er geen balletjes rolden, die veelvuldig om en bij de hindernissen waren opgesteld.

De stuurmanskunsten met snelheid werd bij de jeugdrubrieken gewonnen door Nathalie en Femmy Ruardy.
Bij de enkelspan pony’s won Pamela Schraal, bij de tweespan pony’s was Pieter Douma de snelste. Cora Poelman won de tandemrubriek, terwijl Yvonne Bakker de beste was bij de enkelspan paarden. Hans Reitzema schreef de tweespanrubriek op zijn naam, bij de vierspan pony’s bleef Roelf Lamein zijn concurrent voor.

De organisatie was in handen van Rij-en Menvereniging Mensinghe, die bij de prijsuitreiking werd ondersteund door Ot en Sien.

De derde en laatste selectiewedstrijd van District Noord vindt plaats in Vinkega (Noordwolde) op 7 december. Voor selectie voor Noord geldt dat de 2 beste resultaten tellen.

Klik hier voor de uitslagen van Roden.
Klik hier voor meer informatie over de Districtscup Mennen.