4 november 2012

Finalisten in Nijkerk strijden op het scherpst van de snede

De sfeer tijdens de finales in Nijkerk was op zaterdagavond geweldig. Het massaal toegestroomde publiek droeg de finalisten op handen en de menners werden opgezweept tot maximale prestaties. 

In de rubriek enkelspan paard ging Peter Haverkamp lang aan de leiding met 117,48. Brian Bing ging als één van de favorieten van start maar reed er al op de derde poort een balletje af. Wat niet voor mogelijk werd gehouden gebeurde toch: Bing reed in 110,32 over de finish en won met een eindscore van 115,32.
Bij de tweespannen werd de snelste tijd door Antonie ter Harmsel gerealiseerd. Twee ballen kwamen hem echter duur te staan. Daardoor ging Kees van Tuijl lange tijd aan de leiding. Maar Theo Höfkes leek dat resultaat te gaan verbeteren, vooral door geen fouten te maken. Hij maakte het extra spannend door op de laatste poort een bal af te rijden, maar met een voorsprong van één seconde kon Höfkes de eerste prijs in ontvangst nemen.
Bij de vierspannen gaf de Belg Glenn Geerts iedereen het nakijken door niet alleen foutloos te rijden, maar ook veel sneller dan zijn concurrenten.In de ponyrubrieken werd bijna letterlijk laag gevlogen. In de enkelspanrubriek had Annegreet Zaaijer lang de leiding tot Mart Koerhuis een seconde van haar tijd afsnoepte. Laatste starter Sjoerd Lenssen dacht van tevoren niet dat hij dat kon verbeteren, maar liet in een supersnelle en geconcentreerde rit alles liggen en finishte een halve seconde sneller. Lenssen stond juichend op zijn rijtuig en kon maar nauwelijks geloven dat hij won.
Bij de tweespannen ging het nog een tandje harder. Niemand kon tippen aan de tijd van John Bartelink (110,06). Wout Kok en Joey van der Ham maakten geen fouten en werden respectievelijk tweede en derde. Evenals vorig jaar won Wout Jan van Veluw de vierspanrubriek en Ian van Dasselaar was weer de snelste tandemrijder.

Het team dat District Oost zal gaan vertegenwoordigen op Jumping Amsterdam bestaat uit Heny Bast (enkelspan paard), Theo Höfkes (tweespan paard), John Bartelink (tweespan pony) en Wout Jan van Veluw (vierspan pony).

Uitslagen

Klik hier voor de filmpjes van Hoefnet