9 oktober 2017

Franse kampioenen op het podium in Lignières

Afgelopen weekend was Lignières het toneel van de Franse nationale kampioenschappen. Ondanks de afwezigheid van een vijftal tweespanmenners die hun paarden rust gaven na het WK in Lipica, werd het een waardig kampioenschap.

Marion Vignaud (archief) won de dressuur, moest behoorlijk toegeven in de marathon op naaste concurrent Jean Michel Olive, maar wist met een foutloze vaardigheid haar titel zeker te stellen. Olive won zilver, het brons ging naar de jonge Valentine Verna.
Foto: Pixelvisuel

Axel Mancaux maakte vorig jaar in Lignières de overstap van de pony's naar de paarden en wist het kampioenschap van 2017 te winnen, voor Fabien Guillemarre en Pierre Jung.

Benjamin Aillaud (Foto Elodie Pinard) sloot zijn zeer succesvolle seizoen af met de kampioenstitel bij de vierspannen. Met de Arabo Friezen van Haras de Pourcaud won hij de dressuur, werd hij derde in de marathon en stelde hij met een foutloze vaardigheid het goud zeker. Sebastien Mourier won zilver, het brons ging naar Anthony Horde.

Claire Lefort (archief) bleef in alle onderdelen haar concurrenten ver voor en won de titel, voor Nolwenn Cayrou en Delphine de Jotemps.
Foto: Krisztina Horváth

Jean Frederic Selle (archief) won de marathon en reed een foutloze vaardigheid waarmee hij voor het eerst in zijn carrière de titel won. Karine Poentis werd tweede, Antoine Jeanson pakte de derde plaats.
Foto: Krisztina Horváth

Melanie Bailliache (archief) en Jean Charles Davoust waren de enige deelnemers bij de vierspan pony's, waarbij Melanie sterker was in de dressuur en de vaardigheid en in het algemeen klassement aan het langste eind trok.
Foto: Marie de Ronde-Oudemans

Klik hier voor de uitslagen.