3 december 2019

Franse menners nationaal en internationaal succesvol met ATEL rijtuigen

Het internationale buitenseizoen 2019 werd eind oktober afgesloten met de landenwedstrijd voor enkelspannen in het Franse Pau, waar in 2020 het Wereldkampioenschap voor deze discipline wordt gehouden. Niet geheel onverwacht won het Franse team goud in de landenwedstrijd, mede dankzij de rijtuigen van ATEL.

Van enkel naar vier en terug

Teamleden Fabrice Martin, Jean Michel Olive en Marion Vignaud scoorden hoge ogen met hun ATEL rijtuigen. De voormalige vierspanrijder Fabrice Martin is tegenwoordig in dienst van ‘L’Institut français du cheval et de l’équitation’  en behaalde in Pau met de negenjarige Lanzaro IFCE de tweede plaats in het individuele klassement. Deze Hannoveraanse ruin werd tot en met 2018 met succes gestart door Renaud Vinck, die met Lanzaro zilver behaalde in de dressuur op het WK in Kronenberg 2018. Martin begon zijn carrière als enkelspanrijder, maakte in 2005 de overstap naar de vierspannen en is nu dus weer terug bij de enkelspannen.


Fabrice Martin
Foto: Nicolas Hodys

Marathonspecialist

Jean Michel Olive is op dit moment de te kloppen man in de marathon. De 40-jarige eigenaar van een men-en pensionstal startte zijn enkelspancarrière in 2016 en wist sindsdien een groot aantal internationale marathons op zijn naam te schrijven. Hoogtepunten zijn het winnen van de marathon op het WK Kronenberg 2019 en de marathon van het CAIO Pau 2019.


Jean Michel Olive
Foto: Nicolas Hodys

Constante factor

Marion Vignaud vormt sinds 2012 een vaste waarde in het Franse team. Marion heeft meerdere kwaliteitspaarden tot haar beschikking en weet zich steeds bij de top drie te rijden. De organisatrice van de jaarlijkse internationale menwedstrijd in Chablis won individueel brons op het WK in Kronenberg en leverde met haar jonge paard in Pau 2019 in alle onderdelen een belangrijke bijdrage aan het winnen van het team goud. Zowel Martin als Olive rijden zowel de marathon als de dressuur en vaardigheid met de stabiele rijtuigen van ATEL, Marion Vignaud reed de marathon met een exemplaar van ATEL.


Marion Vignaud
Foto: Krisztina Horváth

Frans Kampioenschap

Niet alleen de internationale Franse menners zijn succesvol met ATEL, ook nationaal levert deze rijtuigenbouwer een belangrijke bijdrage aan de goede prestaties. Tijdens het nationale kampioenschap in St. Lô in oktober maakte een groot aantal menners gebruik van ATEL, waaronder tweespankampioen Maxime Maricourt, enkelspan pony kampioen Marie Verna, tweespankampioen in de Amateur rubriek Vincent Serazin en Amateur vierspan ponykampioen Eric Minne.


Maxime Maricourt
Foto: Krisztina Horváth

Speciale aanbiedingen in december

Team ATEL nodigt iedereen van harte uit een bezoek te brengen aan de showroom en werkplaats in Conty, waar gedurende de maand december diverse interessante aanbiedingen te vinden zijn.

Klik hier voor meer informatie over ATEL.

Klik hier voor de Facebookpagina van ATEL.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.