14 juni 2020

Geen Rijncup, wel oefenmarathon in Nieuwegein

Omdat er vanwege de Coronabeperkingen geen wedstrijden mogelijk zijn, hebben de Rijnruiters uit Nieuwegein de minimarathon om de Rijncup dit jaar afgelast. Als alternatief is er een oefenmarathon op zaterdag 11 juli, die weliswaar wat beperkingen kent vanwege de RIVM richtlijnen.

Om aan alle Coronaregels te kunnen voldoen, gelden er speciale maatregelen. Deelnemers mogen geen extra gasten meenemen tijdens het verkennen op vrijdag 10 juli.  Alleen menners en grooms zijn dan welkom tussen 17.00 en 20.00 uur.

Op zaterdag wordt de oefenmarathon verreden. Na iedere categorie worden de deelnemers verzocht te vertrekken zodat er voldoende ruimte is voor de deelnemers van de volgende categorie.

Publiek wordt op zaterdag beperkt toegestaan, maar zodra het te druk wordt zal de organisatie gasten verzoeken te vertrekken.

Beperkte deelname

Per categorie heeft de organisatie acht plaatsen beschikbaar. Iedere deelnemer rijdt twee keer het parcours. De volgorde van de categorieën gedurende de dag is als volgt: enkelspan pony, tweespan pony, jeugd, tandem, vierspan pony, enkelspan paard, tweespan paard.

Kosten om mee te doen bedragen 25 euro (incl. koffie met lekkernij voor de menner). Jeugdmenners betalen 15 euro (incl. limonade en zakje chips). Inschrijven kan via de mail: beagroeneveld@psvderijnruiters.nl

Na het verschijnen van de startlijst is er geen wijziging meer mogelijk. Daarom worden inschrijvers verzocht bij het aanmelden hun specifieke wensen aan te geven, zodat -waar mogelijk- daar rekening mee kan worden gehouden.

Coronabeperkingen

Aanvullende regels: houd altijd anderhalve meter afstand van mededeelnemers, organisatie en overige gasten. Dit geldt zowel op de parkeerplaats, in en om de bak en op het terras. Volg aanwijzingen van de organisatie op.

De kantine is gesloten. Wel is er mogelijkheid tot het afhalen van consumpties en snacks om mee te nemen of te nuttigen op het terras. De toiletten zijn open waarbij maximaal 1 persoon per keer naar binnen mag en men zich dient te houden aan de hygiëne voorschriften.