30 maart 2016

Ermelo: Gelderse mentalenten aan de start

Vanaf donderdag 31 maart staat het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo geheel in het teken van de internationale mensport. Een aantal Gelderse leden van de KNHS Audevard Next Driving Generation komt de komende dagen in actie tijdens deze grote openingswedstrijd van het internationale buitenseizoen.

Melanie van de Bunt (Ede), Anniek Schuiling (Herveld) en Milou Huisman (Putten) zijn de komende dagen te vinden bij de KNHS in Ermelo, waar zij de drie wedstrijdonderdelen dressuur, marathon en vaardigheid afleggen. Voor de 18-jarige Schuiling en de 26-jarige Huisman wordt de tweesterren-wedstrijd in Ermelo een belangrijk meetmoment in hun voorbereidingen op een eventuele WK-deelname.
Begin augustus vindt het Wereldkampioenschap enkelspan paarden plaats in het Oostenrijkse Piber en voor dit evenement is slechts een aantal startplaatsen per land beschikbaar. In Ermelo zullen zij hun uiterste best doen om zich in de kijker van de bondscoach te rijden om een mogelijke opname in het kader te kunnen verwezenlijken.
Voor Melanie van de Bunt staat het seizoen 2016 in het teken van voorbereidingen op volgend jaar, waarin zij in aanmerking hoopt te komen voor het Wereldkampioenschap voor ponymenners, dat in het Duitse Minden wordt georganiseerd.

Naast de Gelderse mentalenten neemt ook een aantal Nederlandse deelnemers deel die in Ermelo hun internationale debuut maken. De 22-jarige drievoudig Wereldkampioen vierspan pony’s Bram Chardon (Den Hoorn) debuteert bij de vierspan paarden. Zijn 20-jarige zus Edith komt voor het eerst aan de start in de rubriek tweespan pony’s waarbij zij zich met de pony’s van Bram hoopt te kwalificeren voor het WK 2017.
Nieuwkomer bij de vierspan pony’s René Limpens (Assendelft) start in Ermelo eveneens voor het eerst op internationaal niveau.

Donderdag 31 maart
10.00 – 14.30 uur: veterinaire keuring
13.00 – 18.00 uur: dressuur vierspan pony’s, vierspan paarden en tweespan pony’s (1e helft)

vrijdag 1 april
08.30 – 18.30 uur: dressuur tweespan pony’s (2e helft), enkelspan pony’s, tweespan paarden en enkelspan paarden (2 dressuurringen)
zaterdag 2 april
08.30 – 17.00 uur: marathon met 6 spectaculaire hindernissen voor alle rubrieken

zondag 3 april
10.00 – 14.00 uur: spannende vaardigheid alle rubrieken (2 pistes)

De toegang en parkeren voor bezoekers aan de menwedstrijd in Ermelo is gratis.
Er zijn op het terrein voldoende eet-en drinkgelegenheden om een leuk dagje uit voor het hele gezin compleet te maken.
Adres: KNHS-centrum, De Beek 125, Ermelo.

Meer informatie, startlijsten en uitslagen: www.hoefnet.nl/menwedstrijd-ermelo

Foto: Rinaldo de Craen