7 mei 2015

Gelderse mentalenten aan start in Beekbergen

Van 16 tot en met 19 juli wordt het internationale Paardenspektakel in Beekbergen gehouden, waar de internationale top van de twee-en vierspanmenners aan de start verschijnt. Op de terreinen van Riant Equestrian Centre van oud-wereldkampioene Mieke van Tergouw krijgt een aantal uit Gelderland afkomstige mentalenten de unieke gelegenheid deel te nemen aan dit schitterende evenement.

Mede dankzij de ondersteuning van de Provincie Gelderland aan het Paardenspektakel Beekbergen kunnen Renske van der Reijden (Vierhouten), Stefan van der Meijden (Herwijnen), Melanie van de Bunt (Ede) en Anniek Schuiling (Herveld) deelnemen aan deze wedstrijd van wereldformaat.
De vier leden van de KNHS Audevard Next Driving Generation rijden op vrijdagmiddag 17 juli dressuur in de hoofdring waar ook de internationale toppers hun kunsten vertonen. Zij komen vervolgens op zaterdag 18 juli aan de start in de spectaculaire marathon waarbij zij zes internationale hindernissen nemen. Op zondag 19 juli wordt hun mentalent op de proef gesteld in de afsluitende vaardigheid van internationaal niveau.

Naast de internationale menwedstrijd voor twee-en vierspan paarden wordt er in Beekbergen ook gestreden om het prestigieuze Nederlands Kampioenschap vierspan paarden. De wedstrijd maakt tevens deel uit van de KNHS-Para Men Trophy en is opengesteld voor de nationale ponyrubrieken ter voorbereiding op het Wereldkampioenschap in Breda begin september.Foto: Rinaldo de Craen


Foto: Rinaldo de Craen