14 december 2019

Genève 2019: Bram Chardon op pole position

Bram Chardon start op zondag in de Wereldbeker vierspannen in Genève op pole position. Bram won vanmorgen de eerste wedstrijd in de enorme piste van het Concours Hippique in Genève en wist Boyd Exell voor te blijven. De Fransman Benjamin Aillaud eindigde op de derde plaats.


Foto: Krisztina Horváth

Internationaal level 4 parcoursbouwer Jeroen Houterman had voor de zes menners een uitdagend parcours uitgestippeld, inclusief de karakteristieke spectaculaire waterpartij, twee marathonhindernissen en de speedbox.

Bram zette in de eerste omloop een score neer van 157,82 tegen Boyd met 157,40, wat resulteerde in een spannende tweede manche over een licht verkort parcours aangezien de tijden van de beide manches bij elkaar werden geteld. Bram stuurde zijn span snel en behendig door het parcours maar moest helaas een balletje incasseren waardoor Boyd in eerste instantie wat meer lucht kreeg. Maar Boyd had een fikse hapering en een fout in de  tweede marathonhindernis waardoor hij vandaag genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Benjamin Aillaud zette een nieuw achterpaard in en dit pakte goed uit voor de Fransman, die zich nipt voor Glenn Geerts wist te kwalificeren voor de Drive Off. Helaas raakte een streng van een achterpaard los wat extra strafpunten kostte. Aillaud was desalniettemin tevreden met zijn derde plaats.

Geerts eindigde op de vierde plaats, voor Mareike Harm en wild card rijder Jérôme Voutaz.

Klik hier voor de uitslag.

Klik hier voor de foto’s.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.