12 december 2015

Genève: Koos de Ronde start sterk

Koos de Ronde is vanmiddag sterk van start gegaan in de eerste wedstrijd van de Wereldbeker vierspannen in het Zwitserse Genève. De menner uit Zwartewaal zette een zeer snelle rit neer in de immense piste van het Palexpo en moest slechts een pechballetje incasseren. De overwinning ging naar Boyd Exell, die momenteel in topvorm verkeert.

De Nederlandse Level 4 parcoursbouwer Johan Jacobs had in de grootste piste van de Wereldbekerserie vierspannen een mooi parcours uitgezet met een spectaculaire waterpartij, een brug, drie marathonhindernissen en een aantal kegelpoorten. Koos de Ronde ging snel van start en wist in de marathonhindernissen zijn span goed draaiende te houden. In hindernis acht rolde er een balletje, maar dit bracht zijn tweede plaats niet in gevaar. Laatste starter Boyd Exell moest eveneens vijf strafseconden incasseren, maar dook zes seconden onder de tijd van De Ronde en sleepte de overwinning in de wacht.
József Dobrovitz legde met zijn span Lipizzaners mede dankzij veel tijdwinst in de hindernissen beslag op de derde plaats.
Eerste starter, wild card rijder Sébastien Mourier uit Frankrijk, miste de B-poort in hindernis 8, maar eindigde alsnog op de vierde plaats, wat veel belooft voor de Wereldbekerwedstrijd op zondagochtend.
József Dobrovitz jr. was slechts een seconde langzamer dan zijn vader, maar door twee afgeworpen balletjes belandde hij op de vijfde plaats.

Lokale favoriet Jérôme Voutaz maakte te veel fouten en moest genoegen nemen met de zesde plaats, voor zijn landgenoten, wild card deelnemers Werner Ulrich en Cyril Maret.

Op zondagmorgen om 10.30 uur staat de Wereldbekerwedstrijd op het programma. Na de eerste omloop starten de beste drie menners in de Winning Round, die over een verkort parcours plaatsvindt.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.Foto: Marie de Ronde-Oudemans


Foto: Marie de Ronde-Oudemans