14 december 2013

Genève: Team Chardon(nens) en Timmerman de sterkste

Vanmiddag stond er een extra wedstrijd voor de vierspanrijders op het programma in Genève, die niet meetelde voor de Wereldbeker. Er werden vier teams gevormd met twee internationale vierspanrijders en een Zwitsers pony tweespan. Het team bestaande uit IJsbrand Chardon, Theo Timmerman en de Zwitserse Sandra Chardonnens zette de beste prestatie neer.


Ieder teamlid legde het parcours individueel af, waarna de tijden en strafseconden bij elkaar werden opgeteld om het teamresultaat te bepalen. Onder luide aanmoediging van het publiek zetten de teams hun beste beentje voor in het parcours van Johan Jacobs. Vooral de waterpartij zorgde voor mooie beelden.
Het team van Koos de Ronde, Thibault Coudry en Christof König eindigde als tweede. De derde plaats werd bezet door het team van Boyd Exell, Werner Ulrich en Yannik Scherrer.
Jérôme Voutaz zorgde voor spektakel door in een van de hindernissen van de bok te vallen. Gelukkig hield hij de leidsels goed vast en stond het vierspan direct stil waarna hij weer op de bok klom en zijn rit voortzette. De snelle ritten van zijn teamgenoten Tomas Eriksson en Lea Schmidlin konden zijn pech niet meer goedmaken en dit team eindigde als vierde.

Videobeelden volgen hier

Foto's volgen hier