12 december 2014

Genève: Dobrovitz pakt de winst, Exell tweede met geleend span

In de prachtige arena van Genève streden acht vierspanrijders vanmiddag in de eerste wedstrijd van de Wereldbeker vierspannen. De Hongaar József Dobrovitz pakte met een foutloos en netjes gereden rit de winst.

Boyd Exell rijdt in Genève met een alternatief span, bestaande uit drie paarden van de Duitse vierspanrijder Daniel Schneiders en één van zijn eigen achterpaarden. Exell komt volgende week donderdag aan de start in Londen Olympia en om zijn eigen paarden te ontlasten, koos hij voor het span van Schneiders. Exell zette de snelste tijd neer in het parcours mét spectaculaire waterpartij, ontworpen door de Nederlandse parcoursbouwer Johan Jacobs, maar tikte twee balletjes van de kegels.
Wild card rijder Jérôme Voutaz bracht zijn outdoor span Freibergers uit en zette een snelle tijd neer waardoor hij op een mooie derde plaats eindigde, voor de Duitsers Christoph Sandmann en Georg von Stein.
De Fransman Benjamin Aillaud, vaste gast in Genève met een wild card, was goed op weg een snelle tijd neer te zetten, maar verslikte zich in het laatste waterdoorgang en werd zesde, voor Werner Ulrich en de derde wild card deelnemer Cyril Maret.

De Wereldbekerwedstrijd wordt op zondagmorgen om 10.45 uur verreden.

Op zaterdagavond staat er aansluitend aan de indoor eventing cross een Driving Derby op het programma, waarbij het parcours door zowel de losrijpiste als door de hoofdpiste loopt. In het parcours wordt gebruik gemaakt van de eventing hindernissen. Deze wedstrijd telt niet voor de Wereldbeker.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.Foto: Dirk Caremans