30 augustus 2020

Gerard Leijten en Patrick Buytaert vormen nieuw Belgisch begeleidingsteam

De Belg Patrick Buytaert en de Nederlander Gerard Leijten vormen het nieuwe begeleidingsteam voor de Belgische ponymenners richting het WK 2021 en vanaf november 2020 voor de Belgische enkelspan paard menners richting het WK 2022. Buytaert werd door de nationale Mencommissie aangesteld als manager/chef d’équipe terwijl Leijten als mentechnisch adviseur gaat fungeren.

Beiden mannen zijn geen onbekenden in de mensport. Patrick Buytaert nam zelf deel aan nationale en internationale wedstrijden met zijn enkelspan paard Rianne, met als hoogtepunt deelname aan het WK in Pratoni del Vivaro in 2010 .

Gerard Leijten is al 20 jaar bekend als internationaal menner. De in België woonachtige rijder nam deel aan vier wereldkampioenschappen en behaalde een gouden teammedaille in Conty 2011. Daarnaast is hij sinds vele jaren trainer en coach van zowel nationale als internationale menners.

Dit team heeft als opdracht de mensport in België in zijn geheel en de pony- en enkelspanpaard menners in het bijzonder tot een hoger niveau te tillen.

Bron: KBRSF