31 augustus 2015

Gerard Leijten geeft gratis advies tijdens Menwedstrijd Schinveld

De toenemende belangstelling voor paarden in Nederland zorgt er ook voor dat veel meer mensen aangespannen gaan rijden. Hoewel de meeste menners vooral recreatief rijden zijn er steeds meer menners die hun entree maken in de mensport.

Door de toenemende regelgeving bij de KNHS worden is er voor de beginnende wedstrijdmenner vrij weinig ondersteuning. Tijdens de menwedstrijd Schinveld, die in het weekend van 26 & 27 september georganiseerd wordt, biedt internationaal menner Gerard Leijten GRATIS ondersteuning aan de 21 ingeschreven klasse 1 rijders.

Deze klasse 1 rijders ontvangen van de organisatie een uitnodiging om zich voor dit project in te schrijven. Tijdens de wedstrijd zal Leijten gezamenlijk met deze menners het vaardigheidparcours en de marathon verkennen en daarbij de nodige adviezen geven. Daarnaast zal Leijten voor de dressuur de nodige ondersteuning bieden voordat de menner de ring betreedt om beoordeeld te worden door de jury.

Leijten hoopt met dit project startende menners een helpende hand te bieden en hiermee de mensport te promoten. Hiermee kan voorkomen worden dat starters in het diepe gegooid worden en afhaken. Ook hoopt Leijten hiermee andere meninstructeurs te stimuleren om startende rijders in de mensport soortgelijke ondersteuning te bieden.

Stichting Mensport Parkstad, de organisator van de menwedstrijd in Schinveld, juicht dit aanbod van Gerard Leijten uiteraard erg toe! De mensport is een prachtige sport. De groei in de mensport zorg er ook voor dat de wedstrijd in Schinveld steeds groter wordt. Het maximaal aantal deelnemers voor de wedstrijd in september is reeds bereikt.

Meer informatie is te vinden op www.mensportparkstad.nlFoto: Marie de Ronde-Oudemans