10 november 2015

Gerard Paagman’s The Caravan krijgt eigen film

Op 1 november 2014 vertrok "The Caravan", een groep avontuurlijk ingestelde menners, ruiters en passagiers vanaf Murrieta in Californië voor een tocht van ruim 4000 kilometer, om ongeveer vier maanden later aan te komen op hun eindbestemming: Weirsdale in Florida. Precies een jaar later is er een film verschenen over "The Caravan", geregisseerd door Margot McMaster.


Onder het motto "Live your life with no regrets" organiseerden de in Canada woonachtige Nederlander Gerard Paagman en de Amerikaan Michael Muir deze lange afstandsrit, waarbij ongeveer 40 km per reisdag afgelegd ging worden.
Paagman, die achttien jaar geleden met zijn gezin emigreerde naar Canada en daar onder andere bekend is door zijn oranje outfits, houten klompen en Friese paarden, organiseert regelmatig men-kampen in Canada. De reis van de westkust naar de oostkust door het diepe zuiden van de Verenigde Staten was een lang gekoesterde droom.
Muir lijdt al sinds zijn vijftiende jaar aan Multiple Sclerose (MS) en heeft in 2005 een stichting opgezet die gehandicapten de mogelijkheid biedt om van het buitenleven en het mennen met paarden te genieten.

Naast het team, waaronder paardentrainers, paramedici en een hoefsmid, was de reis opengesteld voor elke enthousiaste ruiter, menner, groom of passagier om voor korte of langere tijd een deel van de reis mee te maken. Een reis waarbij gezelligheid, samenwerken en reizen, het omgaan met de uitdagingen als team en contacten leggen de hoofdingrediënten vormden. Op Facebook was de “The Caravan” te volgen door de vele foto's en filmpjes.
"The Caravan" zal in 2017 aan een nieuwe reis beginnen.

Klik hier voor de trailer van “The Caravan Film”