13 december 2015

Geslaagd districtskampioenschap minimarathon in Wierden

Met 110 deelnemers was het op zaterdag 12 december een drukke dag bij de Eschruiters in Wierden. Voor Mendistrict Oost waren er titels te verdienen in het Districtkampioenschap. Omdat deze wedstrijd al jaren onderdeel is van de Twente Cup en de Euregio Cup waren er ook menners uit Duitsland aanwezig. Arjan Kleinjan had een fraai parcours gebouwd waarbij het aankwam op snelheid en stuurmanskunst. 


Bij de enkelspan pony's moest Britt Reuvers uit Denekamp zes seconden toegeven op de sterk rijdende Eugene Mulling die deze rubriek op zijn naam schreef. Bij de tweespan pony's reed Marijke Hammink iets minder sterk dan normaal. Zowel Lisanne van de Spoel, Coen ter Braak als Arjen Holties deden een gooi naar de titel, maar uiteindelijk ging Marijke er toch met de winst vandoor, gevolgd door Lisanne van de Spoel.
Bij de enkelspan paarden reed Edwin Stok zeer overtuigend naar de eerste plaats. Met een goede tweede ronde in een snelle galop met veel controle, trok hij in een groot deelnemersveld de overwinning naar zich toe. De tweede plaats ging naar Jeanet Meurer uit IJsselmuiden.
Het span schimmels van Herman Kroon uit Kampen was het snelste bij de tweespan paarden. De eveneens sterk rijdende Raymond Letteboer legde beslag op de tweede plaats.
Marijke Hammink zette de puntjes op de i bij de vierspan pony’s en won deze rubriek met overmacht. In haar voorspan liepen twee dressuurpony’s die goed aan de hulpen stonden waardoor haar tijden de tweespan pony’s evenaarden.

Het publiek was in grote getale aanwezig en bleef de spannende wedstrijden tot het einde volgen. Als afsluiter kwamen de vierspan paarden in de piste. Twentse toppers als Mark Weusthof en Herman ter Harmsel moesten Dennis Peters voor laten gaan, die na een aftastende eerste ronde in de tweede manche zeer sterk reed en uitgeroepen werd tot Districtskampioen.

Klik hier voor de uitslagen.