2 november 2015

Geslaagd eerbetoon aan Hette Gaastra in de Waterberg

Zaterdag 31 Oktober is de minimarathon in Hippisch Centrum de Waterberg in Arnhem verreden. Deze vierde editie was een zeer geslaagd eerbetoon aan de dit jaar veel te jong overleden Hette Gaastra, voorheen eigenaar van A.H.C. de Waterberg.  


Ruim vijftig menners vonden de weg naar Arnhem, waar parcoursbouwer René Schuiling een schitterend Halloween-parcours, inclusief een "Eerbeekse Brug", uitgezet had en waarvoor hij van veel menners een pluim kreeg. 

In de rubriek langspan-pony’s werden drie omlopen gereden en hier was Marijke Hammink te snel voor de ook super rijdende Gerben van de Berkt met zijn tandem. Huib Pater was de enige deelnemer bij de vierspan paarden. Hij reed HC, maar als dank voor zijn deelname was er wel een prijsje voor hem geregeld.
Bij de enkelspan pony’s was Kees van de Beek te sterk voor de ook altijd snelle Pamela Schraal, die tweede werd in deze rubriek.
Melanie van de Bunt werd de winnares van de tweespan pony's met haar pijlsnelle Noran en Sylvester, gevolgd door Sven Jansen die op zijn beurt weer Suzanne Roman met haar shetland-span het nakijken gaf.

Bij de enkelspan paarden werd er heftig om de prijzen gestreden door twee dames en drie heren. Ee eerste prijs ging naar Anoeska de Vries, goede tweede werd Piet Peepers.
Ook in de rubriek tweespan paarden werd er superhard gereden; winnaar in deze groep werd Ad van Zandwijk voor Theo Höfkes.

Tijdens de finale werd er ook nog gestreden om de Waterbergprijs: een statiedeken voor de ponyrubriek en voor de paarden, waarbij het erom ging wie de meeste tijd af reed van de gemiddelde tijd van de voorronden. Bij de pony’s ging de deken naar Pieter Douma en de paardendeken werd gewonnen door Ad van Zandwijk.

De winnaars van elke rubriek kregen een uitnodiging om mee te rijden in de superfinale om de Hette Gaastraprijs: een goed gevulde envelop, beschikbaar gesteld door Gwendolin de Jong, partner van Hette en eigenaresse van de Waterberg. Deze superfinale werd gewonnen door Marijke Hammink.

Klik hier voor de uitslagen