14 december 2014

Geslaagde en sfeervolle indoor kerstmarathon in Scherpenzeel

De Willaerruiters uit Scherpenzeel organiseerde dit weekend de Kraay indoor kerstmarathon. Op vrijdagavond startte de wedstrijd met een jeugdrubriek. Maaike Kraay zette de snelste tijd van alle deelnemers en zij won de Jan Kuster wisselbeker. De Kraay hoofdprijs van €500,- werd gewonnen door Melanie van de Bunt.

De finale op zaterdagavond startte met de vierspan paarden over 2 ronden. Theo Timmerman won met glans; op de hielen gezeten door Frits Kool. Timmerman testte in Scherpenzeel zijn twee nieuwe paarden, vlak voordat hij afreist naar the London International Horse Show Olympia.
Kees van de Beek had de avond van zijn leven door te winnen bij de enkelspan pony. Janneke den Hartog finishte 4 seconden later. Melanie van de Bunt reed met haar tweespan pony ruim 7 seconden sneller dan Stefan van der Graaf. Rubrieksponsor Bert van den Hater won zijn eigen rubriek: enkelspan paard. Anniek Schuiling had 3 seconden meer nodig om het parcours te doorkruisen. Ook bij de tweespan paarden won de rubriek sponsor zijn eigen rubriek: Cees Meel Roseboom reed zijn finale rit ruim 5 seconden sneller dan Gijs Waayenberg.
Beide finalisten bij de tandem pony zijn leden van de organiserende vereniging en dat was goed hoorbaar bij de aanmoediging door het publiek. Omdat Dianne Legemaat dit jaar Nederlands Kampioen geworden is, had de organisatie een eigen rubriek voor de tandem pony's uitgeschreven. Een mooi eerbetoon aan de bescheiden kampioen. Legemaat won met glans van Gerben van de Berkt. Van de Berkt reed een nog te nemen poort omver, wat hem de kop kostte. Echter verliezen van de kampioen van Nederland is geen schande. Het publiek ging uit haar dak!
Het sluitstuk van de zeer geslaagde en sfeervolle wedstrijd was voor de coryfee van de rubriek vierspan pony: Aart van de Kamp met zijn vrouw Nel achterop de wagen. Met een extra volte in de finalerit won hij toch nog en sloeg een gat van maar liefst 20 seconden. Hendrik-Jan Beekhuiszen eindigde als tweede.

Klik hier voor de uitslagen