2 juni 2014

Geslaagde menwedstrijd in Delfzijl

Deelnemers en vrijwilligers stonden reeds in de vroege ochtend van 31 mei te trappelen om te beginnen aan de Samengestelde Menwedstrijd editie 2014 en om 9.00 was het zover: de eerste aanspanningen verschenen in de dressuur-ringen op Sportpark Uitwierde.

Dit alles na maanden van voorbereiding door de organisatie en een intensieve actie om deelnemers te werven, waarbij alle social media ingezet werden. Op 1 mei werd definitief het startsein gegeven dat de wedstrijd doorging en daarna heeft de bouwploeg van manege Biessum alle zeilen bijgezet om de deelnemers een prachtige wedstrijd voor te schotelen. Hindernissen werden gebouwd, wegparcours werd uitgezet net als de ringen voor de dressuur en vaardigheid.


Nadat de deelnemers hun kunnen in de dressuur hadden gedemonstreerd konden zij hun kunsten vertonen in het vaardigheidsparcours. Ondertussen verdreef het zonnetje de wolken en druppelde het publiek ook binnen.
Het derde onderdeel van de wedstrijd was uiteraard de marathon: een wegtraject in 2 delen, waarbij in het 2e deel 6 hindernissen opgenomen zijn.
Parcoursbouwer Oene Bosma was verantwoordelijk voor het ontwerpen van de hindernissen en deze zagen er prachtig uit. Vooral de eerste hindernis met een prachtige brug en de waterhindernis boden veel kijkplezier voor een ieder die een kijkje kwam nemen.
De weergoden waren de organisatie ook gunstig gestemd. De extra ‘water-hindernisssen’ droogden tijdig op en waar toch nog wat modder lag werd het terrein met houtsnippers begaanbaar gemaakt voor paarden en publiek om ongewenste slippartijen te voorkomen.

Voor de marathon was het weer optimaal: droog, klein zonnetje en niet te warm voor de viervoeters die hun beste beentjes voorzetten. En dat waren heel wat beentjes: 41 deelnemers met paarden en pony’s in enkelspan, dubbelspan, vierspan en tandem gingen van start. Rappe kleine pony’s en imposante paarden, een lust voor het oog!

De organisatie kan terug krijgen op een geweldige dag: paardensport optima forma en wil een ieder, die dit evenement mede-mogelijk heeft gemaakt nogmaals hartelijk bedanken. Deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en niet te vergeten de familie Prins van Manege Biessum.

Klik hier voor de uitslagen.