23 juni 2014

Geslaagde Samengestelde Menwedstrijd Gaasterland

Onder ideale omstandigheden werd afgelopen zaterdag de SMW Gaasterland verreden. Het was zonnig, niet te warm en de geweldige accommodatie van de manege Gaasterland, maakten dat de wedstrijd prima verliep. 

Bijzonder aan SMW Gaasterland is de prachtige route door de bossen. Tijdens de rust stelde Lieuwe van der Wal Frans Wijts voor de wedstrijd te staken, en gewoon de route terug te rijden. Achteraf goed dat ze dit niet gedaan hebben, ze werden uiteindelijk de nummer 1 en 2 in de klasse 2 en 3 enkelspan paard. Lieuwe van der Wal werd tevens overall winnaar van de wedstrijd. Frans Wijts reed de beste dressuur van de dag.

Nieuw was de grote buitenbak waarin de vaardigheid werd gereden. De fijne bodem bood de deelnemers de mogelijkheid een goed resultaat neer te zetten.

In de marathon waren de hindernissen ruim van opzet en er werd dan ook behoorlijk hard gereden. De snelste in de marathon was Jurjan Reijenga met zijn dubbelspan pony’s. Hij werd tevens eerste in de dressuur en reed een foutloze kegelbaan. De eerste plaats in bij de tweespannen pony’s klasse 1 kon hem daardoor niet meer ontgaan.

De nieuwe organisatie van SMW Gaasterland kan terugkijken op een prima geslaagd evenement.

Klik hier voor de uitslagen.