25 juli 2014

Gezocht: beste paardenkapper of -kapster van Nederland

Het invlechten van paardenmanen is een serieuze zaak geworden. De meest creatieve vlechtstukken komen voorbij op wedstrijden, maar ook online showen creatieveling hun kunsten. In samenwerking met Bit Magazine organiseert Horse Event dit jaar voor het eerst het NK paardenvlechten tijdens de dertiende editie van het grootste paardenevenement van Nederland op 12, 13 en 14 september.

Op zaterdag 13 september vindt rond het middaguur de finale plaats van de categorie lange manen, op zondag 14 september wordt de einduitslag gegeven voor de categorie korte manen. De finalisten vlechten live hun finalecreatie en strijden om een mooi prijzenpakket. De jury van de finale van het NK Paardenvlechten wordt later bekend gemaakt, maar de organisatie kan alvast aangeven dat het een professional is in het vlechten van paardenmanen.

Om deel te nemen dient er een foto ingestuurd te worden waarop de vlechtcreatie te zien is. In de online kwalificatie tot de finale heeft het publiek 50% van de stemmen, de andere helft van de zeggenschap is in handen van de redactie van Bit Magazine. Op 28 augustus a.s. wordt bekend gemaakt welke tien deelnemers zich geselecteerd hebben voor de finale op Horse Event.