16 november 2015

Glenn Geerts steelt de show in Denekamp

Glenn Geerts ontpopte zich zaterdagavond in een prima gevulde manege De Zonnebeek in Denekamp tot de grote uitblinker van de internationale vierspanwedstrijden tijdens het zondag afgesloten Euregio Indoor Denekamp 2015. 


De Belg was superieur en maakte daarmee een einde aan de jarenlange hegemonie van Mark Weusthof bij het evenement. De Rossummer verspeelde zijn kansen omdat zijn vierspan in de eerste manche niet door poort 10 ging, maar de openstaande uitgang opzocht. Hij werd uiteindelijk zesde.

Theo Timmerman volgde op eerbiedwaardige afstand van Geerts als tweede, Hans Heus nam als vaste bezoeker van Denekamp de derde plek voor zijn rekening. De Belg Tom Leys werd vierde, voor Dennis Peters.

Marijke Hammink prolongeerde haar succes van een jaar eerder door opnieuw de rubriek voor vierspannen pony’s naar haar hand te zetten. De Bornerbroekse troefde de Duitser Kenny Kanora met een verschil van ruim tien punten af. Achter Michael Bügener bezetten Aart van der Kamp, Bert Zantinge en Eric Mulder de vierde tot en met zesde positie.De resultaten van de beste rijders van België, Nederland en Duitsland bij de vierspannen paarden en pony’s werden bij elkaar opgeteld om het landenklassement te bepalen. Voor Oranje telden de tijden van Marijke Hammink en Theo Timmerman. Het leverde het duo achter de Belgen de tweede plaats op.
Anna Sandmann heerste bij de tweespannen. Achter haar landgenoot Torsten Koalick pakte Pascal Donders pakte de derde prijs, voor de Duitser Jorg Zwiers. Alfons Engbers moest zich tevreden stellen met de zesde plek.

Bron: Hippischtwente.nl

Klik hier voor de uitslagen.