21 oktober 2014

Glenn Geerts probeert Lipizzaners

Met het oog op zijn mogelijk deelname aan de FEI Wereldbeker vierspannen die op 21 november van start gaat in Stuttgart, probeert de Belgische vierspanrijder Glenn Geerts momenteel een span Lipizzanerpaarden uit.

"De kans is groot dat ik mag deelnemen aan de Wereldbeker vierspannen. Wij wachten de laatste wedstrijd in Pau af, maar ondertussen proberen wij wel een indoorspan uit, want onze outdoorpaarden hebben de laatste maanden super gepresteerd en zijn toe aan een rustperiode. Het vierspan Lipizzaners waarmee Peter Van den Ouweland vorig jaar Belgisch kampioen werd is te koop en staat nu bij ons op proef. In Utrecht nam ik voor de eerste keer deel aan een indoor met drie van de vier Lipizzaners en werd er derde. Er was voldoende snelheid, maar er vielen teveel ballen, dus dat wordt nog trainen. Voor mij is dit weer een uitdaging waarvan ik veel kan leren; hoe loopt dit span, wat en hoe kan ik beter en sneller presteren…
Komende zondag nemen Edouard en ik deel aan de indoor in Hapert. Voor ons is het een training en een try out voor Paard & Koets."

Bron: Galop.be