24 maart 2020

Gratis service van Hoefnet: laat je dressuurproef online beoordelen!

In deze bizarre tijden waarin er geen menwedstrijden kunnen worden verreden, maar je wel thuis flink doortraint, is het fijn om te weten waar je staat met je dressuur en of er verbeterpunten zijn. Hoefnet biedt je nu gratis de gelegenheid je dressuurproef door een vooraanstaand FEI jurylid te laten beoordelen!

Hoe werkt het?

Neem thuis je dressuurproef op met je telefoon of videocamera. Je mag in dressuurtenue en met je presentatiekoets rijden, maar dit hoeft niet. Het is tenslotte een training.

Upload vervolgens je dressuurproef op YouTube en stuur ons de link. Heb je geen YouTube? Dan kun je ons de video mailen via WeTransfer (gratis). Wij sturen de video vervolgens met het juiste protocol naar het FEI jurylid, deze vult het protocol in en deze ontvang je vervolgens van ons retour. Aangezien het om een training gaat, zijn wij van mening dat het geven van cijfers facultatief is. Het jurylid zal zich voornamelijk concentreren op het geven van de opmerkingen zodat je er iets van kunt opsteken.

Wat moet je doen

– Neem de video bij voorkeur op bij de letter V, B of E
– Zorg dat de camera stabiel gehouden wordt. Het is lastig beoordelen als het beeld wiebelt. Tip: gebruik een statief of laat de filmer met zijn onderarmen ergens op leunen (hek, bloembak, etc.)
– Je kunt de video uploaden op je YouTube kanaal. Als je niet wilt dat iedereen deze video ziet, kies je voor de optie ‘Verborgen’
– Stuur de YouTube link of de complete video via WeTransfer (gratis) naar info@hoefnet.nl. Vermeld hierbij duidelijk om welke proef het gaat en of je de proef hebt gereden in een 40×80 ring of een 40×100 ring
Klik hier voor de KNHS dressuurproeven
Klik hier voor de FEI dressuurproeven
– Heb je geen complete ring thuis? Dan kun je ook een video sturen van diverse onderdelen uit een proef. Laat ons via spraak onder de video of in de mail weten welke onderdelen je uitvoert.

Ons streven is om je binnen 4 werkdagen het ingevulde protocol terug te sturen.Foto: Krisztina Horváth

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.