5 december 2014

Groot deelnemersveld tweede Kraay indoor Kerstmarathon

Meer dan 100 aanspanningen halen in het weekend van vrijdag 12 en zaterdag 13 december alles uit de kast om de hoofdprijs van de tweede Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel in de wacht te slepen. Alleen de deelnemertjes uit de jeugdrubriek dingen niet mee naar de hoofdprijs. Het parcours bevat dertien doorgangen waaronder drie grote samengestelde hindernissen. Een mooi parcours met lange lijnen van de hand van Hans Zumbrink uit Houten.


Vrijdagavond klokslag 18.00 uur start het evenement met de jeugdrubriek. De jonge mennertjes rijden voor de felbegeerde Jan Kuster wisselbokaal. Vaders, moeders en zelfs opa's fungeren als groom.
Aansluitend wordt de rubriek tweespan pony verreden, met ook deze editie weer verschillende snelheidsduiveltjes. Op deze avond zullen dan ook naar verwachting de scherpste tijden neergezet worden! Een vijftal rijders uit deze groep wordt op zaterdagavond terug verwacht voor een zinderende finale!
Vanaf zaterdagochtend 8.00 uur komen de overige rubrieken aan bod. Met dit jaar een eigen rubriek voor de tandem pony's. De organisatie heeft daarvoor gekozen omdat de Nederlands Kampioen tandem pony samengesteld klasse 3, Dianne Legemaat, lid is van de organiserende vereniging PSV de Willaerruiters. Dianne won onlangs ook magistraal indoor Nijkerk en de verwachtingen zijn daardoor hoog gespannen in Scherpenzeel.
Zaterdagavond start de finale van de Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel om 19.30 uur met de rubriek vierspan paarden. Deelnemers zijn: Frits Kool, Tom Leys  (België), Huib Pater, Theo Timmerman en Martin Zaadnoordijk.
Aansluitend rijden de overige rubrieken met naar verwachting rond 22.45 uur de prijsuitreiking. Omdat rond het parcours langs drie zijden volop ruimte is voor publiek nodigt de organisatie belangstellenden van harte uit om een kijkje te komen nemen bij de Kraay indoor Kerstmarathon Scherpenzeel.

Klik hier voor meer informatie