24 juli 2015

Haaksbergen maakt zich op voor het KNHS Kampioenschap samengesteld mennen

Een enthousiast team van vrijwilligers is druk bezig met de voorbereidingen voor het KNHS Kampioenschap samengesteld mennen (SWM) in Haaksbergen op 28 en 29 augustus 2015.

Bestaande hindernissen worden nog mooier gemaakt, de bodem van de waterbak is verstevigd en nieuwe hindernissen worden gebouwd. Afgelopen winter is er al een brug gemaakt boven de waterhindernis. Er wordt nu gezorgd dat het terrein er optimaal bij ligt en daarvoor is bijvoorbeeld veel gemaaid.

Met nog een kleine maand te gaan staat er de komende tijd nog veel werk op het programma. Ruim 100 menners en 200 paarden doen mee aan het kampioenschap. Voor de paarden worden tijdelijke stallen gebouwd in de binnenmanege. De menners en hun grooms kunnen terecht op een kampeerterrein met douche- en toiletfaciliteiten. Er is een stroomplan ontwikkeld om de camping te voorzien van goed werkende elektriciteitsaansluitingen. Om te zorgen dat er voldoende kampeerruimte is voor iedereen, wordt er een indeling van het kampeerterrein.

Op vrijdag wordt de dressuur en de vaardigheid verreden en op zaterdag wordt de eindstrijd geleverd op het meest spectaculaire onderdeel: de marathon. Publiek is van harte welkom en de toegang is gratis. Adres: Onlandsweg 2, 7481 TR in Haaksbergen (OV).