29 augustus 2016

Haras du Pin: Schitterende afsluiting internationale carrière Donnerstolz

Met een nagenoeg foutloze vaardigheidsproef sloot internationaal enkelspanrijder Frans Hellegers gisteren de internationale carrière van zijn 21-jarige Donnerstolz af in de driesterren-wedstrijd in Le Pin au Haras. Na een keurige dressuur, de winst in zijn favoriete onderdeel de marathon en slechts 0,82 strafpunten voor tijdsoverschrijding in de vaardigheid werd het duo tweede in het totaalklassement van deze prachtige wedstrijd.

Hellegers had de afgelopen maanden zijn topfitte Rheinlander ter beschikking gesteld aan de Duitse paramenner Alexandra Röder die tijdens het WK in Beesd zilver won. In Le Pin au Haras wilde hij zelf de carrière van zijn trouwe ruin waardig afsluiten.
Hellegers beleefde met Donnerstolz vele hoogtepunten, waaronder deelname aan de Wereldkampioenschappen enkelspannen in 2010 in Pratoni en 2012 in Companhia das Lezirias. In 2012 behaalde het tweetal brons in het Nederlands Kampioenschap.

De overwinning in de enkelspanrubriek ging naar de Française Anne-Violaine Brisou.

Rob van den Heuvel maakte in Le Pin zijn buitenlandse debuut. Na de dressuur en de marathon stond hij aan de kop van het klassement, maar de vaardigheidsproef strooide roet in het eten waardoor de menner uit Oirschot naar de derde plaats zakte. Collega-menner Leo van der Burgt debuteerde eveneens op internationaal niveau en werd onder meer dankzij zijn derde plaats in de marathon vierde in het totaalklassement.
De overwinnng bij de tweespannen ging naar Raphael Berrard.

In de ponyrubrieken eisten onze Zuiderburen de eerste plaatsen op. Sven Tinlot won bij de enkelspannen, waarbij Tjidde van Willenswaard als achtste eindigde.
Bij de tweespannen was Wenny Vanhee de sterkste, voor Dirk Neerincx en marathonwinnares Woutera van de Kamp. Heidi te Poele eindigde als vijfde, Wolter van Veen werd zesde.

Jeroen De Schutter won de vierspan ponyrubriek waarin Aart van de Kamp jr., die de vaardigheid won, op de vijfde plaats eindigde.