27 september 2018

Hengelo sluitstuk outdoorseizoen

Op zaterdag 13 en zondag 14 oktober organiseert menvereniging ‘In Stap en Draf’ voor de 29e keer haar jaarlijkse samengestelde menwedstrijd op ‘de Hietmaat’ in Hengelo (Gld). Dit is traditioneel de laatste samengestelde menwedstrijd van het seizoen.

Deze, al jaren drukbezochte, wedstrijd kenmerkt zich door een zeer gevarieerd deelnemersveld afkomstig uit het gehele land. Naast eigen rijders van ‘In Stap en Draf’ en andere landelijke combinaties, verschijnen er ook een aantal gerenommeerde internationale rijders aan de start. Er wordt onder meer gestreden door enkelspan-combinaties en tandem-aanspanningen, maar ook de twee- en vierspannen zullen van de partij zijn.

De wedstrijd gaat van start met het verrijden van de dressuurproeven op zaterdag. Aansluitend zijn de verrichtingen van de verschillende combinaties te aanschouwen in de vaardigheidsbaan.

Tijdens de marathon op zondag verlaten de deelnemers eerst het wedstrijdterrein voor het verrijden van een wegtraject, eenmaal terug op ‘de Hietmaat’ geven menners en paarden het beste van zichzelf in een zestal spectaculaire hindernissen.

Tijdens beide wedstrijddagen is ‘de Hietmaat’ ingericht als een gezellig en toegankelijk evenemententerrein, overzichtelijk en goed gefaciliteerd voor jong en oud.

Toegang is gratis. Locatie: Zelhemseweg 15, Hengelo (Gld).

Klik hier voor meer informatie.