19 maart 2023

Henk Richardson overleden

Op zondag 19 maart is Henk Richardson op 74-jarige leeftijd overleden. Henk was een op en top paardensport liefhebber. Hij was bestuurlijk actief en was parcoursbouwer en jurylid. Henk heeft binnen de KNHS in diverse commissies gezeten en was ledenraadslid.

Voor het mennen was Henk Richardson destijds betrokken bij de fusie van de paardensportbonden en hij was één van de oprichters van de mendistricten. Met zijn bestuurlijke kennis en zijn kennis van de mensport zette hij zich jarenlang in voor Mendistrict West, waar hij geruime tijd bestuurslid is geweest.

Veel menners zullen Henk nog kennen van alle menwedstrijden die hij organiseerde of jureerde en van de marathons en vaardigheidsparcoursen die hij bouwde. Voor de KNHS verzorgde Henk altijd de rubrieksindelingen en startlijsten voor de Hippiade mennen. Ook toen hij het lichamelijk steeds lastiger kreeg, bleef hij dit doen. Achter de schermen verzette hij bergen werk voor de Hippiade mennen. Dat leverde hem de bijnaam ‘Mister Hippiade’ op. Henk was bij Mendistrict West lid van verdienste en droeg de Gouden speld van de KNHS.

Wij wensen zijn familie en naasten veel sterkte.Foto: Privécollectie

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.