31 maart 2010

Heukelom observatiewedstrijd WK enkelspannen

Menvereniging “De Postkoets” uit Berkel-Enschot organiseert op 10 en 11 april voor de 21ste keer een samengestelde menwedstrijd in Heukelom (Gemeente Oisterwijk). De wedstrijd is een observatiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap enkelspannen, dat eind juli wordt verreden in Pratoni del Vivaro, Italië.


Locatie:
Terreinen rondom kampeerboerderij “Heukeloms Hoefke” en manege “De Gulle Ruif” aan de Laag Heukelomseweg in Heukelom.

Route:
U vindt het wedstrijdterrein door op de N65/A65 tussen Tilburg en Den Bosch de Afslag Berkel-Enschot/Oisterwijk te nemen (bij Hotel De Druiventros), en vandaar richting Oisterwijk te volgen. Na de afslag wordt de route met borden aangegeven.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.mvdepostkoets.nl
 

Op zaterdag 10 april staan vanaf 9.00 uur de dressuurproeven en de vaardigheid op het programma.

Op zondag 11 april wordt vanaf 10.00 uur de marathon verreden, waarbij na een wegtraject van ca. 15 km een zestal hindernissen wordt genomen. Deze hindernissen, waaronder een waterpartij, zijn allen te vinden rond het hoofdterrein en vormen het spectaculairste onderdeel van de wedstrijd.


 

De organisatie ontvangt ruim 95 enkel-, twee- en vierspannen en tandems in de klassen 1, 2, 3 en 4. Naast beginnende menners verschijnen er ook bekende namen aan de start zoals Wereldkampioen 2008 Jan van den Broek en bronzen medaillewinnaar en tevens clublid Jan Moonen.