15 maart 2017

Hongaarse ondersteuning voor Bram Chardon

Vierspanrijder Bram Chardon en Team Lehel by Alexanders en de Jambor Vilmos sen. Carriage Driving Centre uit Hongarije zijn een samenwerking aangegaan. Bram krijgt voor de komende drie menseizoenen voor zijn vierspan de beschikking over de paarden Vulcano, Donald en Siglavy Capriola Ferdinand met als doel zich te kwalificeren voor deelname aan grote internationale menwedstrijden en kampioenschappen zoals Aken en Gothenburg.

Siglavy Capriola Ferdinand
Foto: Krisztina Horváth

De drie paarden hebben hun sporen al ruimschoots verdiend in de enkelspansport. De 15-jarige Vulcano (v. Manno) maakte bovendien deel uit van het tweespan van Pille Oberpal op het WK tweespannen 2013 en wordt daarnaast ingezet als dekhengst. Een aantal van zijn nakomelingen is zeer succesvol in de spannen van topmenners als Claudio Fumagalli, Boyd Exell en Jozsef Dibak. De negenjarige Donald is eveneens een nakomeling van Vulcano. De 17-jarige Lipizzaner schimmel Siglavy Capriola Ferdinand liep diverse internationale enkel-en tweespanwedstrijden én nam deel aan het WK enkelspannen 2014 met Pille Riin Roosileht.

Eigenaar Vilmos Jambor is er trots op dat hij op deze manier deel mag uitmaken van Team Chardon en kijkt uit naar het komende menseizoen.