14 december 2015

Hoofdprijs Kraay Indoor Kerstmarathon naar Ian van Dasselaar

De hoofdprijs van 500 euro tijdens de Kraay Indoor Kerstmarathon Scherpenzeel is zaterdagavond gewonnen door Ian van Dasselaar uit Nijkerk. Ian reed in Scherpenzeel met het vierspan van Wout van Veluw, die zelf niet kon deelnemen door een handblessure. Hij finishte ruim 21 seconden sneller dan de nummer twee, Hendrik-Jan Beekhuijszen. 
De jeugdrubriek werd al op vrijdagavond verreden en werd glansrijk gewonnen door Gerryt Riemersma uit Giekerk, die uit handen van speaker Jan Kuster, de Jan Kuster – wisselbeker in ontvangst mocht nemen.  

Janneke den Hartog won de rubriek enkelspan pony met op korte afstand daarachter Chantal Vermerris. Demi van den Brink reed een messcherpe finale en eindigde op een mooie derde plek.
Bij de tweespan pony's reed niemand van de finalisten een foutloos parcours. Ynskje Riemersma had twee afgeworpen ballen terwijl Ariena Kleijer twee seconden langer nodig had om het parcours af te leggen. Ariena had slechts één balletje, dus zij won deze rubriek voor Ynskje en Sven Jansen eindigde als derde. Voor Suzanne Roman was er nog een extra prijs: de snelste Shetland-aanspanning.
De rubriek tandem pony werd gewonnen door een lid van de organiserende vereniging, Dianne Legemaat. Dianne legde het finale parcours bijna 16 seconden sneller af dan Ingrid van Cleef. Beide mensters tikten er wel een bal af.

Anniek Schuiling nam het in de rubriek enkelspan paarden onder meer op tegen Bas de Koning. Beide enthousiaste jonge menners reden een foutloos finaleparcours, maar Bas moest zijn vriendin Anniek toch voor laten gaan. Alfons Kosterman eindigde als derde.
In de rubriek tweespan paarden had Gert van den Hoek een topavond met een mooie foutloze finalerit en niets stond een overwinning meer in de weg. Albert Hooijer tikte er twee ballen af en Anoeska de Vries, die derde werd, had ook twee balletjes.
Bij de vierspan paarden gaf Tom Leys uit het Belgische Lier zijn visitekaartje af. Hij legde de twee parcoursen maar liefst 86 seconden sneller af dan Martin Zaadnoordijk. Huib Pater werd derde.

Al met al weer twee dagen prachtige mensport in de manege van de Willaerruiters in Scherpenzeel. 

Klik hier voor de uitslagen