11 maart 2019

Hoogste score Noordelijk kampioenschap voor Tonnie Cazemier

Net als tijdens de districtskampioenschappen vaardigheid van Mendistrict Noord was het ook tijdens de districtskampioenschappen dressuur voor pony’s een stormachtige dag. Afgelopen zaterdag (9 maart) was het aan de ponymenners om hun kunsten te vertonen in de dressuur. Vanwege het grote aantal deelnemers worden de Noordelijke districtskampioenschappen over meerdere dagen verreden. In februari waren er al de kampioenschappen vaardigheid (paarden en pony’s) in Bronneger en nu de dressuur voor de pony’s. Op zaterdag 16 maart komen de paarden in de baan, eveneens in Vlagtwedde.

Veel prijzen

De organisatie liet geen enkele deelnemer met lege handen naar huis gaan. Ze waren er in geslaagd zoveel sponsoren te regelen, dat er behoorlijk wat prijzen weg te geven waren. De prijswinnaars en kampioenen gingen met de handen vol naar huis. Omdat er tussendoor geen uitslagen bekend werden gemaakt, bleef het spannend tot aan de prijsuitreiking wie zich kampioen mocht noemen.


Tom Blom won de klasse B
Foto: Freerk Boskers

De menners in de klasse B gingen het eerst van start. Het niveau was hoog en dat was ook in de punten te zien. Het verschil tussen de kampioen en de reservekampioen was overall slechts 2,5 punt. De jury was unaniem over de plaatsing: Tom Blom won met zijn fraaie Haflinger Dorle van Taros  de titel en Petra Meulman werd reservekampioen. Tijdens de vorige wedstrijd startte ze Suarez nog in de hobbyklasse en nu dus al reservekampioen.


Hindriëtta Lamein reed Jip naar de titel
Foto: Freerk Boskers

De grootste rubriek was de klasse L. Hierin waren de juryleden iets minder eensgezind. Hindriëtta Lamein kwam met Kastanjehof Jip als winnares uit de bus. De stoere Jip liet zich gelukkig niet van de wijs brengen door de herrie op het dak van de manege door de heftige stortbui die tijdens haar proef naar beneden kwam. Ze hield de spanning goed onder controle en reed een mooie proef. Het reservekampioenschap ging naar Willemien Odink met Odinkie Toys Starlight. Ook zij behaalde een hele mooie score, maar kwam net een paar punten te kort om kampioen te kunnen worden.


Tonnie Cazemier reed de hoogste dagscore
Foto: Freerk Boskers

In de klasse M waren de juryleden het met elkaar eens. De plaatsingen van beide juryleden was in deze rubriek gelijk voor alle deelnemende combinaties. Tonnie Cazemier slaagde er niet alleen in om in de klasse M kampioen te worden met een geweldige score van 69,84%. Met deze score had hij ook nog eens de hoogste dagscore gereden wat hem een bijzonder mooie wanddecoratie als extra prijs opleverde. De opvallend gekleurde pony Young Winsome’s Frappant is een 8-jarige New Forest pony van Kantje’s Appart en staat pas sinds november bij Tonnie op stal. ‘Ik heb hem toen beleerd en breng hem nu pas voor de derde keer uit in de M- dressuur,’ vertelt hij enthousiast. Dat belooft dus nog wat voor de toekomst.


Ronald Prak startte voor het eerst in de Z en won
Foto: Freerk Boskers

Omdat het toch een thuiswedstrijd was, had Ronald Prak besloten om Just my Lady Tamara voor de eerste keer in het Z te starten. En dat pakte bijzonder goed uit. Want hij schreef meteen de kampioenstitel op zijn naam. Reservekampioen in deze rubriek werd Dieke Slingerland met Ruja’s Dilly.


Dieke Slingerland werd kampioen bij de tweespannen
Foto: Freerk Boskers

Helemaal aan het eind van de dag was het de beurt aan de tweespannen. De meeste pony’s waren ook al in een van de enkelspanrubrieken aan de start gekomen. De tweespanrubriek werd verreden in handicap, dus de klassen B, L en M waren samengevoegd. Met een ruime voorsprong op de reservekampioen, Jeannette Rijpkema met Boris en Esli, werd Dieke Slingerland met haar mooie span in de klasse B unaniem op kop gezet en nam het kampioenslint in ontvangst.

Het enige vierspan werd door Roelf Lamein met verve naar de titel gereden. Beide juryleden beloonden zijn proef met 201,5 punten.


Een mooie score en de titel voor Roelf Lamein
Foto: Freerk Boskers

Op naar volgende week

De organisatie was in handen van de menners van de Woudruiters in Vlagtwedde die het goed voor elkaar hadden. De dag is vlekkeloos verlopen, er zijn mooie resultaten neergezet en vele prijzen uitgereikt. Ze hebben een paar dagen de tijd om op adem te komen, want op zaterdag 16 maart gaan ze nogmaals aan de slag, voor de districtskampioenschappen paarden.

Met dank aan Trijntje Lamein (verslag) en Freerk Boskers (fotografie)

Alle uitslagen van het ponykampioenschap staan op startlijsten

Klik hier voor het fotoalbum.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.