18 april 2015

Horst: Fumagalli en Van den Broek aan de leiding

Wilbrord van den Broek ging in de marathon van Horst met een voorsprong van slechte enkele tienden van punten van start. Met de hete adem van Eline Houterman in zijn nek was hij gebrand op razendsnelle hindernistijden.

Zijn paard Oscar is zijn leeftijd (18 jaar) niet aan te zien en hij speelde met de hindernissen. In hindernis 3 redde Oscar zijn menner zelfs nog met een speels hupje. Van den Broek heeft met het winnen van de marathon vandaag zijn voorsprong uitgebouwd en kan zich morgen in de vaardigheid twee ballen permitteren. Marathonspecialist Jan Moonen is opgerukt naar de vierde plek in de tussenstand. Eline Houterman en Frans Hellegers staan respectievelijk tweede en derde.
 Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth

Claudio Fumagalli beleefde na zijn debacle in Ermelo een geweldige marathondag en heeft de Duitser Marco Freund van de eerste plek verdreven. De twee zitten elkaar dicht op de hielen, dus het wordt morgen superspannend in de afsluitende vaardigheid van de driesterrenwedstrijd bij de tweespannen. De huidige plaatsen drie tot en met acht zijn een Nederlands onderonsje. Opvallende marathonsuccessen werden vandaag geboekt door Erik Couwenberg (eerste) en Ben Gosschalk (tweede). Gosschalk is aan een sterke comeback bezig. Jacob Arnold (USA) is de andere opvallende naam. Hij eindigde als derde met de paarden Texion en Twilight en groom Mark Weusthof. 

In de tweesterrenwedstrijd gaat Milou Huisman met Crescendo aan de leiding, maar de winnende marathon werd vandaag gereden door Berry van den Bosch.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth